EDIT: Zámek Kněžice už neprovozuje ani hotel ani restauraci. // Hotel Zámek Kněžice byl v pořadu Ano, šéfe! celkem slušně zazděn hospůdkou U Štěpána. Neprávem. Ještě ten samý den, kdy jsme navštívili Štěpána, jsme absolvovali večeři v tomto luxusním hotýlku (1500 – 4000Kč / noc). Na rozdíl od steakové destinace jsme nemuseli volat měsíc předem na odpojený telefon a zbytečně posílat emaily kvůli rezervaci (viz. minulý článek), ale pěkně z oleje jsme si to nakráčeli do příjemného areálu zámečku. I když nám počasí přálo a na venkovní zahrádce bylo místo, stejně jsme se posadili dovnitř, kde bylo úplně prázdno…
Další dva stoly se obsadily vzápětí a my se necítili už tak osamělí. Musím říct, že kombinace bílé a zlata na mě nepůsobí zrovna nejlépe, prostředí mi přišlo poněkud studené.
Tenhle dojem ale téměř okamžitě rozehnala obsluha, sympatický chlapík, kterého jste měli možnost vidět přímo ve vysílání. Byl to ten bez brýlí, pokud jste se dívali. Všechno zvládal na jedničku a hned nabídnul květákovou polévku (45,-), kterou jsem nemohl odmítnout, byla výborná a až zase sednu do tý naší závodky, tak si zřejmě popláču nad vpomínkou ze zámečku.
Původně jsem neměl v úmyslu navštívit tento podnik, protože jsem se bál astronomických částek za jídlo. Pokud si vzpomínáte, v pořadu padla třeba cifra 60,- za Plzeň. Když jsem se teď koukal znovu na Ano, šéfe, po kontrolní návštěve zlevnili na 30,-, ovšem aktuálně je v ceníku za 40,- což není zase taková pálka. K návštěvě mě přesvědčil voucher (poukázka) ve formě letáku jako jídelní lístek i s cenami, na který jsme narazili při návštěvě nedalekého hradu Velhartice a který sliboval i 5% slevy.
Ceny od 140,- do 300,- za hlavní jídla a pokud byste to chtěli srovnat se Štěpánem, tak to vyšlo kromě toho pití v podstatě nastejno! Takže se nebojte a rozhodně Zámek Kněžice (v Petrovicích u Sušice) navštivte.
Objednal jsem si mou oblíbenou vepřovou panenku s brokolicí, nějakou omáčkou (na voucheru bylo všechno napsané, ale opět jsem chytře zapomněl fotit, takže si nepamatuji co to bylo přesně) za 180,- s restovanými brambory (myslím 30,-). Bomba! Panenka je prostě dílo Boží a v téhle kombinaci super. Šťavnaté a dobré… moc moc dobré.
Manželka ani já jsme bohužel neodhadli, co se skrývá pod názvem jehněčí kebab se salátem – oba jsme si představili kousky krájeného jehněčího v housce a objednala si ho (210,-). Záhy jsme zjistili, že jde v podstatě o karbanátek na špejli. Vypadalo to sice také pěkně, ale tady jsme vůbec nadšeni nebyli. Chuťově prostě trošičku jiný karboš.
Po anabázi u Štěpána to byl ovšem skvělý zážitek a to i proto, že když jsme odcházeli, dánští majitelé usazeni na zahrádce nás osobně pěkně česky pozdravili a člověk měl hned takový lepší pocit, že tady si ho opravdu váží (na rozdíl od Vojetického steak housu). Nezbývá než doporučit! Celková útrata za dva byla asi 520,-
Následující fota jsem přebral z webu hotelu. Seděli jsme u stolu úplně v pravo:
Vlevo je zahrádka, tak jak bylo vidět i v Ano, šéfe!
9:03 - 4. Srp , 2010
Spíš to vidím sem než ke Štěpánovi, těším se na divokou kačenu podávanou na grilovaných zelených luscích s šalotkou 🙂
14:03 - 4. Srp , 2010
nejen že jsem se včera málem uslintal, tak jako každé úterý, k smrti. Teď to musím u Ajva na blogu absolvovat znova! Nelidské utrpení… Asi si zajedu pro bagetu 🙂
6:56 - 6. Srp , 2010
Koukám, že si velký nadšenec a fanda tohoto pořadu. já osobně viděl asi jeden díl… O:-)
9:44 - 8. Srp , 2010
Tak to mám radost, že zámeček proběhl tak fajnově! Jen sdvím, že ty, takovej znalec a gurmán, nevíš,co je kebab!Skoda, že jsem nmohla absolvovat ten výlet s vámi. Jindy.Zrovna držím dietu, tak mi tyhle články a hlavně fotky nedělají dobře…
18:34 - 6. Úno , 2011
5% beze kam na to chodite lidi :-)))