Parta rozhádaných herců, kteří žijí už jenom ze své staré slávy v účinkování sci-fi seriálu je požádána o pomoc mírumilovnými mimozemšťany, aby jim pomohli proti zlému emzákovi, protože mimozemšťané věří, že herci jsou opravdoví hrdinové. Dokonce podle jejich seriálu postavili přesnou repliku vesmírné lodě včetně všech technických vychytávek a všeho, co bylo v seriálu převedli do reálu. Jenže o tom herci nemají ani páru. Dokonalá komedie, která si neuvěřitelně dělá srandu ze Star Treku tak, až to hraničí z parodií. Pokud jste snad někdy pár dílů tohoto legendárního seriálu viděli nebo jste snad dokonce fanoušky, tohle je pro vás povinnost.

Většina komedií je nudná. Je v nich vždy pár dobrých momentů a hotovo. V Galaxy questu jsem se smál od začátku až do konce a nebyl k tomu třeba ani jeden prd, záhněda na trenýrkách, zvracení nebo srandovní pády. Hláška střídá hlášku s kulometnou kadencí tata tatata tatata. Dojde na skoro všechny myslitelné klišé, které jste kdy ve Star Treku viděli.

Například pokud je nutné vypnout sebedestrukční tlačítko vesmírné lodi a normální cesta je zablokovaná, musí se k němu hrdinové dostat přes úzkou lávku spojující dva průchody. Netřeba dodávat, že lávka oplývá buchary, mezi kterými je potřeba projít v určitém časovém intervalu. Když to konečně posádka projde, jeden člen nasraně zavolá: „Toho debila, co napsal tenhle díl, zabiju!“.

Herecké obsazení je super. Sestava posádky je čistou esencí vesmírných posádek. Tim Allen (Kutil Tim) jako komandér, neohrožený chlapík, v reálu ovšem jenom narcisistní parchant, Sigourney Weaver (série o Vetřelcích) – zbytečná členka posádky, která je tam jenom na to, aby ukazovala výstřih a opakující pouze to, co jí řekne počítač, Alan Rickman (profesor Snape v Harry Potterovi) – lodní lékař, v reálu zkrachovalý charakterní herec, který svoji postavu z duše nenávidí, ale přesto musí stále opakovat dementní hlášku: „Při Grabtharovu kladivu, při synech Worwaina!“, Tony Shalhoub (Můj přítel Monk) – lodní inženýr, jinak se ve filmu chová skoro stejně jako Monk, Sam Rockwell (Moon) – neznámý člen posádky, který vždy umře před první reklamou.

Jenom by mi někdo mohl vysvětlit, kde Sigourney Weaver vzala takový výstřih. Co já pamatuju, tak její určitě nejsou.

Film je z roku 1999 a najdou se v něm i velmi dobré triky. Samotný příběh by fungoval i sám o sobě, ale jelikož je narvaný k prasknutí skvělýma hláškama dělá to z tohohle kousku jednu z nejlepších komedií. Trailer bohužel neukazuje přesnou podobu filmu, vypadá to spíš jako rodinná nezávadná komedie. Já vám ale říkám:

Nikdy se nevzdávej, nikdy neustup! Při Grabtharovu kladivu, při synech Worwaina, tohle musíte vidět!



  1. Sborez
    0:53 - 16. Srp , 2011           

    Tyhle úchylárny mám rád a tahle mi unikla. Kouknu….

  2. Ládínek
    17:40 - 17. Srp , 2011           

    Je to cool, viděl jsem to před lety. Několikrát 🙂

  3. Krabath
    23:24 - 18. Srp , 2011           

    Jo, je to dobrá komedie.

  4. Sborez
    0:13 - 20. Srp , 2011           

    Tak jsem to skoro odřechtal od začátku do konce. Super….. Díky za tip.

  5. Lionel
    2:49 - 22. Srp , 2011           

    Neznám, ale rád okusím věci co vypadají dobře 😉 Díky za tip.

  6. Zikato
    13:01 - 23. Čvn , 2012           

    Najít můj oblíbený dabing v dnešní době předabovávání, je opravdu těžké. Ale když se dá Kutil Tim dohromady s Hansem Gruberem, tak to stojí za to!


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/42073/virtual/www/wp-content/themes/dum-dum-ajvngou/comments.php on line 72