Tenhle stravovací megařetězec zná skoro každý. Tato mezinárodní firma je známá hlavně svou různorodostí a tím, že je všude, v každém městě, městečku či vesničce. Vaří se tam cokoli a jakkoli. V mládí jste tam byli pečení vaření, ale postupem času jste tam chodili méně a méně až třeba jako já zavítáte jenom občas a to pouze na VIP pozvánku. A přesně to se stalo tuto neděli, kdy jsme s manželkou vyrazili zrecenzovat tento skromný podnik. V tomto případě se jedná o kombinaci hotelu a restaurace, též známou jako Mamahotel, protože se zde již 25 let povaluje pouze jeden host (známý jako můj bratr).
Fasáda restaurantu má nejlepší leta za sebou a i vnitřek by potřeboval šikovnou ruku řemeslníka. Usadili jsme se hned u vchodu s výhledem přímo do kuchyně s čilým personálem, který byl ochotný, ba i na konverzaci došlo.
Jako první jsme obdrželi předkrm. Název si nepamatuji, nicméně mozarrella s rajčátky a bazalkou byla ohromující:
Následovala vyhlášená cibulová polévka s tousty se sýrem, ze které by se někteří v Gambrinus Image Restaurantu mohli vážně poučit. Bohužel mastná oka byla větší než je obvyklé a trošičku nám zkazila dojem z jinak výborné chuti:
Konečný chod v podání vepřové panenky plněné slaninou, štouchaných brambor s cibulkou a pórkem a grilovanou zeleninou byl taktéž velmi dobrý. Snad jen malá výtka pokud jde o mohutnou prezentaci:
Jak vidíte, dobře se najíst jde všude. S radostí kvituji, že tento podnik se od mého dětství neuvěřitelně zlepšil. Kde jsou ty doby, kdy jsem chodil s polévkou v puse na záchod, abych se jí zbavil a zároveň neurazil kuchařku. Konec dobrý, všechno dobré 7/10 😀
10:44 - 22. Zář , 2010
Zdarec, tak teď mě teda mrzí, že si nikdy nezajdu na zmíněná jídla to tvojeho oblastního mamarestaurantu. A nedokážu potvrdit nebo vyvrátit tvojí recenzi. Každopádně ti to přeju a doufám, že někdy taky zrecenzuješ moje bramboráky a chlebíčky 🙂
14:01 - 22. Zář , 2010
Já potvrdit mohu 🙂 bylo to vyborné. A podle mě neměla chybu ani ta polévka.
18:47 - 22. Zář , 2010
No to mně pos.., ze začátku mně to nedocházelo 🙂 ale pak jsem se řechtal a obdivuji jak tvé nápady tak zřejmně maminčinu zálibu v kuchtění.
21:28 - 22. Zář , 2010
KooCZa 🙂 No kde na tohle chodíte 🙂
14:20 - 23. Zář , 2010
Taky jsem se na chviličku ztratila v textu 🙂
každopádně všude dobře, doma nejlíp…mňam!
22:53 - 24. Zář , 2010
vy jste si teda vyžírali
19:07 - 26. Zář , 2010
Hele, přijdte k nám do Mamahotelu! Rezervace nutná, jsem si sama sobě personálem a Honza se válí na peci…
22:00 - 27. Zář , 2010
To si snad děláš prdel ne ? 7/10 vlastní mámě. Bych tě mlátil, kudy by jsi chodil ( kdybych byla tvoje máma ). Dítě jedno nespokojený ! 🙂
22:19 - 27. Zář , 2010
Může si to napravit další týden … slíbený nějaký předkrm z Pohlreichovi kuchařky a nějaká další dobrota… huuu…
23:16 - 27. Zář , 2010
Ty taky než se najíš, tak si to vyfotíš viď ? Doufám, že to tak nepraktikuješ na WC 🙂
14:04 - 28. Zář , 2010
Děkuji vřele MrPierc, ale Ajvngou je z obliga..to víš, celý mládí problil na záchodě a když ted při vyvinutým mozku uvidí kus pěknýho žvance, tak si to musí vyfotit…Jinak nápravu snad zvládnu, menu se mi zdá dostatečně repre/ ztracená vejce zapečená se sýrem, domácí houstička, vydatná červená zelnačka, Musilovic zavinutý králíček, bramborová kaše se slaninou, domácí větrníček s mascarpone a šlehačkou=živočišnou, Ajvn!!!/
15:09 - 4. Říj , 2010
druhá návštěva a jak psala matka: „ztracená vejce zapečená se sýrem, domácí houstička, vydatná červená zelnačka, Musilovic zavinutý králíček, bramborová kaše se slaninou, domácí větrníček s mascarpone a šlehačkou=živočišnou“ (větrník jsem zapoměl vyfotit – ale vypadal bombasticky. Mimochodem to ztracené vejce je můj další velmi oblíbený předkrm!)
20:58 - 4. Říj , 2010
Takže teraz 12/10 ? 🙂
22:58 - 6. Pro , 2010
Takže po krátké přestávce poktačujeme 26.12.,menu je v rozpracování. Už se těším jak si zavařím. Něco zvěřiny, něco sladoučkého.. Doufám, že to bude na fotku…
21:14 - 12. Led , 2011
Přátelé, po těchto dvou ukázkách jsme uskutečnili ještě dvě návštěvy s bohatým menu – ale to už Ajvngou nenosí aparát, po chvilce chvály ryje a ryje jakoby jeho jediny pokus o uvaření francouzské cibulačky obrátil svět gastronomie vzhůru nohama/prý se mu ale povedla…/, a tak vás pouze informuji, že tady proběhla irská líčka, srnčí kýta atd. Koče chutnalo dost.Ajvngou normálka. Tak se někdy stavte,žravci!!