soaJo seriály… to je moje. Začalo to kdysi Prison Breakem, přeletělo přes Dextera a končí to teď tím, že se snažím sledovat kde co. A díky warez-blogu jsem narazil i na Sons Of Anarchy. Stanice FOX ho rozjela nedávno a teď dojela první série. Za tu krátkou dobu si ho našlo celkem dost fanoušků a nebude to jenom kvalitním překladem od uživatele CzechM8, ale i faktem, že se na něm podílí jeden člověk  z pecky jménem The Shield. Jmenovitě jde o Kurta Suttera, který se podílel na The Shieldu jako scenárista (18 dílů), producent a i jako herec (pamatujete arcivraha Margose?). To samé je u Sons of Anarchy – scénář, produkce, hraní. Takže, o čem to vlastně vůbec je?SoA je napínavé akční drama (kde drama převyšuje akční složku) o motorkářském gangu z městečka Charming, který si zajišťuje živobytí nelegálním prodejem zbraní zatímco se jim snaží dostat na kobylku jak místní zástupce šerifa tak ATF (něco jako FBI, ale pro akohol, tabák a zbraně). Postupem času se ale zamotají do další a další události (jiné gangy, vraždy atd) + jak jinak – osobní spory, rodina. Tím vším prostupuje věrnost klubu, pochybování hlavního hrdiny a věčné obavy z vězení.

Začátek se rozjíždí trochu pomaleji, ale jakmile přejedete 2.-3. díl, necháte se pohltit. V tomhle seriálu není místo pro kladné hošíky s pěšinkou. Většina hrdinů má nějaký ten hřích na kontě (od SoA, šerifa a policisty) a nerozpakují se použít násilí, když je potřeba.  Na druhou stranu jim stejně fandíte, aby se dostali z každý šlamastiky. Celou dobu jsem měl pocit, že koukám na delší solidní film, a takových moc není.

Co je na Soa kromě scénáře výborné, jsou i herci. Mladému Jaxovi (neokoukaný Charlie Hunnam – ta gay fotka z CSFD by potřebovala „refresh“) jsem rád uvěřil, že jde „citlivého chytrého motorkáře“ bez jakékoliv ironie. Další z hlavních rolích je vůdce gangu Ron Perlman (jinak též znám jako HELLBOY) a Katey Sagal (např. Peggy z Ženatý se závazky) + spousta známých obličejů! Opět zmíním The Shield, protože se v pár dílech objeví i „Dutchboy“, tentokrát v roli poctivého psychopata (a zase hraje policajta).

Kdo dá tomuhle seriálu šanci, určitě neprohloupí.

P.S. párkrát jsem se nudil, ale vždycky když na scéně nebyl nikdo z „klubu SoA“. Jedná se o Jaxovu „bejvalku“ u nemocnice. Ta mě později teda přímo kakala!

soa2




Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/42073/virtual/www/wp-content/themes/dum-dum-ajvngou/comments.php on line 72